Hlavní obsah

Policistu, který v opilosti zastřelil muže, obvinili z ublížení na zdraví

TRUTNOV

Na policistu, který v noci na sobotu zastřelil v opilosti v Trutnově člověka, byla dnes uvalena vazba. Obviněn je z ublížení na zdraví s následkem smrti. Okolnosti případu policie stále vyšetřuje, řekla mluvčí Inspekce ministerstva vnitra Martina Lídlová.

Článek

"Státní zástupce z Hradce Králové zahájil proti policistovi trestní stíhání," uvedla Lídlová. Za tento trestný čin by mu hrozilo až osm let vězení.

V neděli nebo v pondělí by se mělo rozhodnout, zda střelec bude umístěn do vazby. Dosud je předběžně zadržen, což zákon umožňuje na 48 hodin.

Zdroj blízký rodině zesnulého muže Novinkám sdělil, že k události došlo po půl třetí ráno, kdy opilý policista v civilu dráždil psa. Jeho majitel sešel ven. Následně došlo k potyčce, během které měl policista několikrát vystřelit soukromou legálně drženou zbraní. Na místě zůstal mrtvý muž a jeho pes.

Obdobný případ, kde byl pachatelem policista, se stal 29. ledna v Praze. Opilý městský strážník v Českomoravské ulici poblíž Sazka Areny ubodal po vzájemné potyčce Američana. V době incidentu nebyl ve službě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám