Hlavní obsah

Důchodce se utopil ve staré nádrži

Právo, jog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SUCHDOL NAD ODROU

Ve staré nevyužívané vodní nádrži se v pátek večer utopil 68letý muž ze Suchdolu nad Odrou na Novojičínsku. Tělo na dně našel až přivolaný policejní potápěč. Nádrže nedaleko suchdolského vlakového nádraží kdysi využívaly k doplňování vody parní lokomotivy.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

Nejčernější předtuchy se potvrdily, mužův život skončil na dně nádrže.

Článek

Desetimetrovou hloubku, kde stále zůstávaly přes tři metry vody, překrývaly betonové panely a železný poklop, který však muž zřejmě odsunul. Důchodce zde pracoval, ještě okolo třinácté hodiny ho na místě viděli manželka se synem. Poté odjeli do nedalekých Oder, ale když se zhruba po dvou hodinách vrátili, už ho nenašli.

"U nádrže však stále leželo nářadí a na hladině plavala krabička cigaret,“ popsala novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková. Příbuzní proto okamžitě zalarmovali záchranáře.

Hasiči slezli po žebříku nad hladinu, ale muže nenašli. Neúspěšně také skončila pátrací akce v okolí, nepomohly ani výzvy v obecním rozhlasu. Tragédii potvrdil až pozdě večer policejní potápěč, který tělo na dně nádrže brzy objevil. Okolnosti neštěstí se dosud vyšetřují, přesnou příčinu smrti určí až soudní pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám