Hlavní obsah

Kulový blesk zapálil dům na Uherskohradišťsku

– UHERSKÉ HRADIŠTĚ
Právo, Jiří Růžička

Kulový blesk byl příčinou požáru střechy domu ve Starém městě na Uherskohradišťsku. V pátek dopoledne došel k tomuto závěru vyšetřovatel hasičů ve Zlínském kraji. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Článek

"Požár vypukl před půlnocí ze čtvrtka na pátek. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Starého Města. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, hoří půda a uskladněné věci domu jedné firmy,“ informoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Už při příjezdu hasičů byl vidět stoupající kouř. Hasiči pronikli pod střechu a do půdního prostoru. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru na celou střechu a sklady.

"V pátek dopoledne vyjel vyšetřovatel na místo požáru, aby dokončil šetření jeho příčiny. Došel k závěru, že požár způsobil úder kulového blesku. V noci se nad městem přehnala bouřka. Svědek uvedl, že viděl v těsné blízkosti domu neobvyklý blesk,“ sdělil Mitáček.

"Na střeše domu nebyl instalován bleskosvod. Přes krytinu střechy prošel kulový blesk na půdu skladu, kde postupně zapálil uložené věci firmy. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100 000 korun. Požáry od kulových blesků jsou naprostou výjimkou a raritou,“ doplnil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám