Hlavní obsah

Policista měl údajně sex ve službě a přímo v policejním autě

Právo, Novinky, miv, jas
HODONÍN

Policistu z Hodonínska vyšetřuje Inspekce ministra vnitra pro podezření ze znásilnění dívky. Incident se měl odehrát před několika týdny přímo ve služebním automobilu. Podezřelý muž byl postaven mimo službu.

Článek

„Inspekce ministerstva vnitra uvedenou událost šetří. Informace o oddělení nebo funkčním zařazení policisty nemohu poskytnout,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník. Podle muže, který na případ nejprve upozornil deník Blesk, udala policistu nadřízeným šestnáctiletá dívka.

Policista může na avantýru doplatit ztrátou zaměstnání a dokonce i desetiletým trestem odnětí svobody.

Mluvčí Inspekce ministerstva vnitra Martina Lídlová potvrdila, že se možnost znásilnění prověřuje. Kauza podle ní může skončit zahájením trestního stíhání i odložením, pokud se prokáže, že se uvedený skutek nestal. „Věc je v šetření a do jeho uzavření nebudeme poskytovat podrobné informace,“ řekla Právu Lídlová.

Další policista údajně prodával kolegům anabolika

Hodonínský policejní ředitel a uchazeč o post krajského policejního ředitele Přikryl, nemůže mít radost ani z dalšího svého podřízeného. Ten je podezřelý, že kromě plnění služebních povinností, prodával dalším policistům zakázané anabolické steroidy.

Ke kontaktu s odběrateli měl zneužívat interní policejní síť, takzvaný intranet. „Ano, také tímto se zabýváme. Ale opět s ohledem na šetření nebudeme k případu poskytovat podrobnější informace,“ dodala Lídlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám