Hlavní obsah

Po slepicích zbyl na nádraží v Černuci jen nepořádek

Novinky, Eva Havelková
KLADNO

Kladenští kriminalisté v pondělí obvinili z vydírání Juraje Beňáka staršího, kterému tak hrozí až osm let vězení. Ten je jedním ze dvou mužů, kteří minulý týden ve středu napadli štáb televize Nova s reportérem Janem Tunou.

Článek

K incidentu došlo u polorozpadlého nádraží v Černuci na Kladensku ve chvíli, kdy tu štáb natáčel reportáž o špatných podmínkách stovek slepic, které zde chovali.

Slepice zmizely o víkendu

Beňák, který zdevastované nádraží a nosnice hlídal, podle výpovědi Jana Tuny vzal na reportéra trám se hřebíky a mířil na jeho hlavu s cílem štáb od domku vyhnat. Druhý z útočníků Karel Kočka, který údajně uhodil kameramana do hlavy a pod pohrůžkou zabití a rozbití drahého televizního zařízení ho donutil vydat pásek s nahranými záběry, policii stále uniká. Stovky zubožených slepic mezitím z nádražního domku zmizely.

"V pátek večer jsme byli na nádraží na kontrole. Slepice měly vodu i krmení. Přes víkend pak všechny nosnice zmizely. Ti, co je odvezli, ale nádraží po sobě nevyklidili, proto se dnes opět snažím dohonit pana Juraje Beňáka mladšího, který má objekt od Českých drah pronajatý, po telefonu. Chci, aby ten nepořádek zlikvidovali," řekl Právu starosta Černuce Jiří Anderle (nezávislý).

Kam se zvířata poděla?

Také ředitel Krajské veterinární správy v Kladě Luboš Horák Právu potvrdil, že se usnesení o nevhodnosti chovu v Černuci podařilo veterinářům předat pronajímateli budovy a že nosnice byly odvezeny během víkendu a v pondělí ráno.

"Nyní ještě spolu se starostou pátráme, kam slepice převezli. Ale vypadá to, že je rozdali mezi příbuzné a známé. Věc jsme předali Obvodnímu oddělení PČR ve Velvarech jako přestupek. Nešetřili jsme to jako týrání zvířat, ale podle veterinárního zákona jako nevhodný chov. Samozřejmě může přestupková komise pražskému podnikateli Juraji Beňákovi mladšímu udělit pokutu," doplnil Luboš Horák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám