Hlavní obsah

Kamión naložený auty vrazil do vlaku, lokomotiva skončila v poli

Právo, rap
MĚLNÍK
Aktualizováno

Hrůzně vypadala ve středu večer srážka nákladního auta s vlakem na Mělnicku, kterou naštěstí všichni účastníci přežili. Lokomotiva ovšem skončila v poli, vykolejily další tři cisterny vlaku a všude kolem ležela zcela zdemolovaná osobní auta, která vezl nákladní tahač. Poškozená trať bude několik dní mimo provoz.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Následky nehody vlaku a kamiónu naloženého novými auty

Článek

"Vypadá to otřesně. Řidič kamiónu měl štěstí, že nedopadl stejně jako ta auta, stačila vteřinka a mohl být mrtvý,“ říkal na místě jeden z železničářů. Nehoda se stala na přejezdu u obce Netřeba poblíž Neratovic ve středu před 21. hodinou. Řidič kamiónu nejspíš přehlédl signalizaci u kolejí.

:. Následky nehody vlaku a kamiónu naloženého novými autyfoto: Právo/Radek Plavecký

"Signalizace fungovala,“ potvrdil Právu mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Škoda je přes 11 miliónů korun. Kromě zdemolovaných aut a vlaku odnesl nehodu i strojvedoucí z lokomotivy.

:. Následky nehody vlaku a kamiónu naloženého novými autyfoto: Právo/Radek Plavecký

"Měl zlomenou nohu a byl převezen na pražskou Bulovku,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. V nákladním autě se nikomu nic nestalo. Cisterny, které táhl vlak, byly prázdné.

Trať bude několik dní zavřená

Při nehodě se poškodily koleje, podle Neusara na trať v příštích dnech vlaky nevyjedou. "Vypadá to, že minimálně několik dní bude trať mimo provoz. Je tam asi 150 metrů trati poškozeno," řekl Novinkám Neusar.

Reklama

Výběr článků

Načítám