Hlavní obsah

Chlapec propadl zábradlím u výtahové šachty, smrtelně se zranil

TÝNEC NAD VLTAVOU

Rok a půl starý chlapec starý zemřel v pondělí 5. května v jednom z panelových domů na sídlišti na Hlinkách v Týně nad Vltavou. Když matka ve třetím patře odemykala dveře svého bytu, pokoušel se prostrčit část těla pod zábradlí a smrtelně si při tom zranil hlavu. Lékaři mu už nemohli pomoci. Co se ale přesně v domě stalo, není jasné.

Článek

Čtenářka Novinek popsala, že dítě se pokoušelo prostrčit mezi mezi spodní částí zábradlí a podestou výtahu část těla. Ujely mu nohy a zůstalo viset zaklíněné za hlavu mezi zábradlím a zemí. Hlavu si přitom smrtelně poranilo.

TV Nova bez udání zdroje uvedla, že dítě skrz zábradlí propadlo, letělo deset metrů a rozbilo si hlavu o zem.

"Mladá maminka přišla s dítětem z města. Na chodbě ho postavila na zem a šla odemykat, v nestřeženém okamžiku její malý synek strčil hlavičku do mezery mezi zábradlí schodiště a podestu, propadl a zůstal viset nožičkami dolů,“ sdělila Novinkám čtenářka.

Dále poznamenala, že rodiče chlapečka ze stísněného prostoru vytáhli, ale dítě mělo promáčknutou lebku a záchranáři už nemohli nic dělat.

Případem se zabývá i policie. "Mohu potvrdit jen to, že tento případ z prvního květnového pondělí prošetřujeme,“ konstatovala mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková. Cokoliv bližšího sdělit odmítla i záchranka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám