Hlavní obsah

Kamión shořel za několik minut

Novinky, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRUŠKY

Nepříjemné překvapení čekalo na řidiče nákladního vozu z Povážské Bystrice na Slovensku. Jen několik kilometrů před cílem cesty v břeclavském Gumotexu na silnici I/RR mezi obcemi Moravská Nová Ves a Hrušky v úterý krátce před osmou hodinou ráno zpozoroval plameny šlehající z přívěsu.

Článek

"Zastavil jsem, chtěl jsem alespoň zachránit auto, jenže při pokusu odpojit vlek jsem se od žáru popálil. Už se nedalo nic dělat. Jen jsem stačil probudit spícího kolegu, zachránit z auta doklady a telefon a už hořelo i celé auto," řekl řidič vozu.

Hasiči zachránili pole

Z nákladního vozu Renault a velkoobjemového přívěsu zůstalo jen ohořelé torzo. Pokroucené rámy potvrzovaly intenzitu žáru. Oheň ale zničil i povrch vloni dokončené silnice. Živičná vrstva žárem rozpraskala a vydrolila se.

Přivolaní hasiči už jen dohašovali vrak nákladní soupravy a zabránili, aby se důkladně rozhořely plameny v sousedním poli s kukuřicí, kam při požáru oheň snadno přeskočil. "Nikdy bych nevěřil, že za minutu může takto shořet auto," řekl spolucestující, jehož spánek ukončila výzva řidiče k okamžitému útěku z hořícího auta.

Škoda přesáhne milión

Renault s přívěsem vezl do břeclavské firmy náklad molitanových odřezků k dalšímu zpracování. Zpět na Slovensko měla posádka dopravit náklad nových bloků ze stejného, snadno hořlavého materiálu. Škodu na vozidlech a nákladu řidič předběžně odhadl na milión korun. Poškození vozovky není zatím vyčísleno. Policisté museli na silničním tahu z Břeclavi do Přerova na dvě hodiny odklonit dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám