Hlavní obsah

Vnitro nechá prošetřit web urážející cizince

Právo, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo vnitra (MV) se rozhodlo podat podnět k trestnímu stíhání na autory webu chceteje.cz. Právu to ve středu sdělila Hana Malá z tiskového odboru MV. Internetové stránky urážejí cizince, mimo jiné je obviňují z šíření nakažlivých a smrtelných chorob.

Článek

„Ministerstvo vnitra konzultovalo s odborníky na trestně právní problematiku kampaň proti přistěhovalcům, která se objevila na internetu. Na základě toho podáme podnět k zahájení trestního stíhání,“ uvedla Malá.

Na webu se objevily fotografie cizinců z Vietnamu, Súdánu, Ruska a Libanonu. Doprovázejí je popisky útočící na jejich národ, náboženské předsvědčení, viní je z teroristických aktivit, prodávání drog a zneužívání sociálních dávek. Každý obrázek doplňuje kresba hořící bomby, již doprovází otázka: Imigranti, chcete je u vás doma?

Při procházení stránek narazí čtenář také na xenofobní dokumenty útočící na muslimy a odkazy na nejrůznější ultrapravicové organizace a sdružení.

V pozadí ultrapravice

Na autory webu podal kvůli jeho rasistickému obsahu v úterý v Praze 10 trestní oznámení předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter.

Odkaz na chceteje.cz zveřejnila ultrapravicová a nacionalistická Národní strana (NS) minulý týden. Podle zjištění Práva doménu vlastní Miroslav Knapovský z Červeného Kostelce. Zaregistroval si ji letos desátého dubna. Muž stejného jména, který žije také v Červeném Kostelci, přitom kandidoval za NS v Královehradeckém kraji ve volbách v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám