Hlavní obsah

Policisté zatkli nebezpečného lupiče

Právo, hon
FRÝDEK-MÍSTEK

Jeden měsíc se dařilo unikat ozbrojenému lupiči, který 7. dubna přepadl hernu a sázkovou kancelář ve Frýdku-Místku. Dvacetiletý mladík, kterého kriminalisté zadrželi před několika dny, se pod tíhou důkazů přiznal.

Článek

„V současné době je umístěn ve vazební věznici a hrozí mu až deset let vězení,“ řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Obviněný mladík přepadl nejprve ve čtyři hodiny odpoledne sázkovou kancelář Fortuna, kde namířil na pracovnici pistoli a požadoval po ní peníze.

„Žena ale utekla a pachatel bez peněz rychle odešel,“ uvedl mluvčí. Neúspěch ho ale neodradil a po dvou hodinách vstoupil do herny v Revoluční ulici, kde použil stejný scénář a ženu dokonce zranil na ruce úderem pistole. „Když však viděl, že žena volá na policii, z herny utekl i v tomto případě bez peněz,“ dodal mluvčí.

Kriminalisté na Frýdecko-Místecku letos prověřovali už 22 oznámení o loupežích. „U sedmi z nich bylo zjištěno, že si je oznamovatelé z různých důvodů vymysleli. U jedenácti skutečných loupeží však policie pachatele již zadržela. Pouze čtyři pachatelé dosud unikají,“ dodal Žurovec. Více než sedmdesátiprocentní objasněnost je podle něj možná i díky spolupráci s veřejností.

Reklama

Výběr článků

Načítám