Hlavní obsah

Sebevrah chtěl skočit z komínu Škody Auto

Právo, rap
MLADÁ BOLESLAV

Komín vysoký 120 metrů v areálu Škoda Auto v Mladé Boleslavi chtěl použít mladý sebevrah k ukončení života. Naštěstí se policistům podařilo záměr třicetiletému muži překazit. Pracovník automobilky zřejmě v zoufalé životní situaci vyšplhal na vrchol komína v noci z pondělí na úterý.

Článek

Po 22.hodině zavolal na policii pracovník bezpečnostní služby, který sebevraha zahlédl. "Na místo vyjeli hasiči a policista, který muže na komíně osobně zná, ale nepodařilo se mu ho přimět slézt dolů. Přijel speciální tým s psychologem, který s mužem začal vyjednávat. Před jednou hodinou v noci se to podařilo a třicetiletý muž slezl z komína na zem,“ popsal dramatickou noc mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Beneš.

"Mladík pocházející z Českolipska byl převezen do psychiatrické léčebny v Kosmonosech, kde se dostal do péče lékařů. Pokud to bude možné, měli bychom jej během úterý vyslechnout, abychom zjistili příčinu jeho pokusu o sebevraždu,“ dodal Beneš.

Vysoký komín v automobilce se přitom stal poprvé za dobu, co stojí, místem kam někdo kvůli sebevraždě vyšplhal. „Komín je zajištěn, aby se na něj nikdo nemohl dostat, žebřík vůbec není přístupný a když se tam chtějí dostat hasiči, musí si první metry žebříku přivést.

Pondělní sebevrah byl ale velmi zdatný, protože na komín vyšplhal po hromosvodu,“ uvedl jednatel firmy Ško-energo, která komín využívá při výrobě energie a tepla pro automobilku a část města, Vladimír Handlík. „Hned ráno po tomto pokusu jsme zavolali technika, aby ani hromosvod nebyl cestou na vrchol komína,“ dodal Handlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám