Hlavní obsah

VIDEO: Na Plzeňsku havaroval autobus plný mladých fotbalistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Autobus se zhruba 40 mladými fotbalisty z Kladna a Příbrami v úterý dopoledne havaroval u Losiné na Plzeňsku. Skončil převrácený na bok v příkopu. Pasažéři nebyli zraněni, ale nemohli se z vozidla dostat ven.

Na Plzeňsku havaroval autobus plný mladých fotbalistůVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle cestujících vyjelo proti autobusu nákladní auto. Řidič karosy strhl řízení a vjel do příkopu.

"Po nárazu mě to vymrštilo ze sedačky a dopadl jsem trenérovi na klín. Naštěstí se nikomu z nás nic nestalo, jsme jenom trochu vyděšení,“ řekl Právu jeden z mladých fotbalistů. Ze zablokovaného autobusu se sportovci ve věku 16 až 17 let, kteří se vraceli ze zájezdu ve Francii, dostávali střešním oknem.

:. Autobus, který vezl mladé fotbalisty z Francie, havaroval u Losiné na Plzeňsku.foto: Právo/Patrik Biskup

Nehoda se stala na silnici II. třídy mezi Losinou a Nezvěsticemi. Autobus byl tou dobou 13 hodin na cestě. Přesnou příčinu nehody řeší policie.

Záchranáři odvolávali sanitky

"Na místo jsme vyslali několik sanitních vozů. V současné době je stahujeme, protože nebylo zjištěno žádné zranění," řekl lékař z krajské záchranné služby.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte

Minulý týden havaroval autobus na Lounsku, když narazil do rodinného domu. Při nehodě se zranilo 33 lidí, z toho 13 těžce.

Vážné nehody autobusů v ČR od ledna 2007
5. ledna 2007 - Po srážce autobusu a kamiónu ve Valašském Meziříčí bylo zraněno 20 lidí. Linkový autobus sjel do protisměru, kde se čelně srazil s kamiónem.
1. března 2007 - Na sjezdu ze silnice E55 v Čerčanech na Benešovsku ve směru na obec Pyšely se srazil autobus s osobním automobilem. Srážku nepřežil třiašedesátiletý řidič osobního auta, 15 lidí utrpělo zranění. Podle výsledků vyšetřování řidič Škody Superb jedoucí na Prahu přejel z nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s linkovým autobusem do Pelhřimova.
21. července 2007 - Tři oběti si vyžádal střet osobního vozu a autobusu u Těšánek, místní části obce Zdounky na Kroměřížsku. Devatenáctiletý řidič Fordu Escort jel rychle a vjel do protisměru. Ve vraku automobilu zemřel on i jeho dva spolujezdci. Šest cestujících z linkového autobusu utrpělo buď lehká poranění či šok.
3. srpna 2007 - U Rožmberka nad Vltavou na Českokrumlovsku se převrátil rakouský autobus s 34 cestujícími. Při nehodě se sedm lidí zranilo těžce a 16 lehce. Možnou příčinou nehody bylo riskantní předjíždění řidiče osobního vozu, pravděpodobně kvůli němuž autobus sjel ze silnice a převrátil se na střechu
15. listopadu 2007 - U Vracovic na Benešovsku havaroval autobus. Zranilo se 36 lidí, z toho jeden vážně. Nehodu zavinil podle policie řidič, který nezvládl řízení na namrzlé silnici.
3. ledna 2008 - Kloubový autobus zlínské městské hromadné dopravy havaroval ráno mezi městskými částmi Štípa a Velíková; ze 30 cestujících bylo zraněno 17 lidí, z toho jeden těžce. Řidič jel podle policie příliš rychle na to, jaké byly povětrnostní podmínky.
4. března 2008 - Nehoda autobusu u obce Bukovina u Přelouče na Pardubicku si vyžádala devět zranění, z toho jedno těžké. Řidička autobusu dostala na namrzlé vozovce smyk a sjela do příkopu, kde se s autobusem převrátila na levý bok.
27. dubna 2008 - V Praze Hostivaři se střetly dva autobusy, které vezly děti na školu v přírodě; 11 dětí bylo s lehkými poraněními odvezeno do nemocnic.
7. května 2008 - Ve Velemyšlevsi na Lounsku čelně narazil autobus do rodinného domu. Nehoda si vyžádala 33 zraněných, z toho 13 těžce.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám