Hlavní obsah

Po hodinách se zraněného řidiče kamiónu podařilo vyprostit

Novinky, pno
ŽELEZNÝ BROD
Aktualizováno

Dramatická záchranná akce probíhala v pondělí dopoledne od časného rána v Libereckém kraji. Několik jednotek hasičů a záchranáři se několik hodin snažili s těžkou technikou vyprostit zraněného řidiče, který zůstal zaklíněn po nehodě v kabině kamiónu. Před desátou hodinou se muže podařilo zachránit.

Článek

Nehoda se stala krátce před sedmou hodinou ráno na silnici za Železným Brodem před křižovatkou silnic vedoucích na Tanvald a Jablonec nad Nisou. Kamión skončil na střeše a řidič zůstal zaklíněn pod sedadlem.

Hasiči komunikují s uvězněným řidičem v kabině kamiónu. Foto: HZS Libereckého kraje.

Hasiči na místo přivolali svůj jeřáb a ještě další ze soukromé firmy, na místě zasahují tři jednotky. „Hasiči se snaží opatrně otočit havarovaný kamion, aby bylo možné zraněného řidiče vyprostit,“ řekla mluvčí hasičů v Libereckém kraji Iva Michalíčková v době vyprošťování.

Silnice je kvůli záchranným pracím zcela uzavřena, policisté odklání dopravu. Před desátou hodinou se podařilo řidiče vyprostit.

Pomoci se záchranou muže musela i těžká technika. Foto: HZS Libereckého kraje.

"Muž na první pohled utrpěl poranění dolních končetin, komunikuje a je v péči záchranářů zdravotnické záchranné služby. Záchranáři mužův zdravotní stav stabilizují a poté bude převezen k dalšímu ošetření do nemocnice," řekla mluvčí hasičů.

Kromě samotných vyprošťovacích prací hasiči postavili na potoku Žerovník u nehody nornou stěnu, která by zachytila případný únik ropných látek z nákladního vozu.

Hasiči vyprošťují zraněného řidiče. Foto: HZS Libereckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám