Hlavní obsah

Policie už týden hledá devítiletého Jakuba, rodiče mluví o únosu

Právo, ČTK, jjí
HAVLÍČKŮV BROD

Policisté na Havlíčkobrodsku už týden hledají devítiletého Jakuba Šimánka. Chlapec se ztratil minulou neděli v městském parku. Pátrání policistů nebylo úspěšné, rodiče chlapce se domnívají, že Jakuba někdo unesl.

Článek

"Nikdo nás však za celých osm dní nezkontaktoval," řekl Jakubův otec Hynek Blaško. Policie prohledala park a okolí, potápeči Jakuba hledali i v rybnících v parku. Bezvýsledně.

Zatím bez odezvy zůstalo také hledání svědka, jehož pravděpodobnou podobu zveřejnila policie formou identikitu v polovině týdne.

Podle Blaška byl tento muž viděn na hřišti už v sobotu, den před Jakubovým zmizením. "Je možné, že si tipoval budoucí oběť," spekuluje Blaško. Pokud byl chlapec unesen, může být už v zahraničí, nebo se stal obětí devianta, domnívá se otec.

„Pátrací akce stále nepřinesla žádné zásadní poznatky,“ konstatoval po týdnu havlíčkobrodský policejní mluvčí Bohuslav Rada. Policisté se rovněž zabývali mnoha podněty od občanů, které přicházely z nejrůznějších koutů země.

Jakub Šimánek

Devítiletý Jakub Šimánek je 148 centimetrů vysoký, má hnědé vlasy, v současnosti je bez předních zubů.

Oblečený byl do světlemodrých šusťákových kalhot, světlého béžového trička s dlouhým rukávem.

Na hlavě měl kšiltovku červené barvy s nápisem Jägermeister, obutý byl do tenisek šedovínové barvy.

Od nedělního do úterního večera byly do velkého plošného pátrání po Jakubovi Šimánkovi zapojeny desítky policistů, hasičů a specialistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám