Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec se zřítil z balkónu v sedmém patře

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST
Aktualizováno

Na mosteckém sídlišti Chanov ve Zlatnické ulici ve čtvrtek dopoledne vypadl ze sedmého patra domu čtyřletý chlapec. Hlídka mosteckých městských strážníků, která byla v tu chvíli nedaleko, chlapci poskytla první pomoc a přivolala zdravotníky.

Článek

Záchranářii chlapce letecky transportovali do pražské nemocnice v Motole. "Hoch leží na jednotce ARO a je ve vážném ohrožení života," řekla mluvčí nemocnice Eva Jurinová pro ČTK.

Strážníci dítě oživovali až do příjezdu sanitky, která chlapce se těžkým poraněními hlavy odvezla do mostecké nemocnice, odkud byl vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic.

„Podle tvrzení očitého svědka celé události si chlapec hrál sám na balkónu bez dozoru rodičů, kteří byli v tu chvíli v bytě. Naneštěstí na balkóně bylo několik vyšších předmětů na které chlapec a vylezl a přes zábradlí přepadl,“ řekl Právu František Kyncl z mostecké městské police.

Podle jeho slov není pád dítěte z domu na Chanově první případ. Totožná tragédie se ve stejné ulici stala už před lety. „Policisté vyslechli rodiče chlapce a nyní budou zkoumat míru jejich zavinění,“ uvedla mluvčí mostecké policie Alena Bartošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám