Hlavní obsah

Chlapec si s otčímem prožil peklo

Novinky, Aleš Honus
KARVINÁ

Naprosté peklo prožíval několik let 14letý chlapec z Karviné se svým 48letým nevlastním otcem. Ten ho nejen bil a kopal po celém těle, ale dokonce na něm jednou zapálil tričko a típnul cigaretu.

Článek

O šokujícím případu v pondělí informovala mluvčí krajské policie Soňa Bradáčová. "Během posledních čtyř let ho několikrát měsíčně kopal do těla a bil pěstmi do obličeje a břicha. Zároveň ho týral hlady. Nedával mu jíst a zakazoval mu jíst i po dobu několika dní s poukazem na to, že jídlo mu má dávat vlastní otec. Poskytovat chlapci jídlo zakazoval i jeho matce," uvedla policejní mluvčí.

Matka mlčela

Trýznění nezletilého dítěte mělo v několika případech velmi sadistickou formu. "Před dvěma lety uhasil na břiše chlapce cigaretu se slovy, že mu to dělá radost. Loni pak zapálil na chlapci tričko, čímž mu způsobil popáleniny na pravé straně těla. Zranění si vyžádalo lékařské ošetření," konstatovala mluvčí policie.

Zarážející na celém případu je skutečnost, že matka dítěte dlouhá léta řádění svého partnera snášela a zřejmě kvůli strachu nepožádala nikoho o pomoc. "Případ nám oznámil až telefonický anonym," dodala Bradáčová. Kriminalisté už sadistického otčíma obvinili z trestného činu týrání svěřené osoby, za který mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám