Hlavní obsah

Pátrání po zmizelém Jakubovi je stále neúspěšné

Právo, jjí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVLÍČKŮV BROD
Aktualizováno

Třetí den pátrají policisté, hasiči, kynologové a potápěči po devítiletém Jakubovi Šimánkovi z Havlíčkova Brodu. Školák odešel z domu v neděli po obědě, od té doby je pohřešovaný.

Článek

„Pátrání je zatím stále bezvýsledné, nadále v něm pokračujeme,“ uvedl v úterý v poledne havlíčkobrodský policejní mluvčí Bohuslav Rada.

V úterý se do pátrání zapojilo třicet lidí. „Znovu máme k dispozici potápěče a kynology. Opět chceme prohledat rybníky a zaměříme se i na řeku Sázavu,“ popsal Rada nový směr pátrání po ztraceném školákovi.

Neúspěšná zatím byla i výzva policistů a matky malého Jakuba směrem k veřejnosti. „Několik informací od lidí jsme dostali, ale nic zásadního nám do pátrání nepřinesly,“ dodal policista.

Hasiči po chlapci pátrají v rybnících v havlíčkobrodském parku.foto: Právo/Jiří Jíra

Policisté chtějí pátrat s kriminalisty

Třicetičlenná skupina měla v úterý v plánu zůstat v terénu do setmění, v případě negativního výsledku už policisté připravovali středeční pátrání. „Zřejmě ukončíme nasazení potápěčů spojené s prohledáváním vodních ploch a břehů a větší prostor dostanou kriminalisté. Postup stanovíme ve středu ráno,“ uvedl havlíčkobrodský policejní mluvčí Bohuslav Rada.

Jakub Šimánek

Devítiletý Jakub Šimánek je 148 centimetrů vysoký, má hnědé vlasy, v současnosti je bez předních zubů.

Oblečený byl do světlemodrých šusťákových kalhot, světlého béžového trička s dlouhým rukávem.

Na hlavě měl kšiltovku červené barvy s nápisem Jägermeister, obutý byl do tenisek šedovínové barvy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám