Hlavní obsah

Z věznice na Sokolovsku utekl násilník, policie ho zadržela

Právo, Novinky, mák, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV
Aktualizováno

Z věznice v Kolové u Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku v pondělí odpoledne utekl vězeň, který byl odsouzen za násilnou trestnou činnost. Čtyřiadvacetiletého Ukrajince policie zhruba po hodině zadržela. O útěk se pokusil i další vězeň, zadržen byl ještě v areálu věznice.

Foto: František Kšajt, Právo

Věznice u Kynšperku nad Ohří, ve které si muž odpykává trest.

Článek

Muž si ve vězení odpykává trest za pokus o vraždu, z vězení měl vyjít až v roce 2019.

Vězně na útěku policisté našli v lesním porostu několik málo kilometrů od věznice. "Obešlo se to bez střelby, za necelou hodinku jsme ho měli, už je zpátky ve vězení,“ řekla Právu mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová. Jakým způsobem se muži podařilo utéci je zatím v šetření.

O útěk se pokusil ještě jeden z vězňů. "Byl však zadržen ještě v areálu věznice,“ řekla Právu mluvčí věznice Petra Bělíková.

V téže věznici si odpykával trest také čtyřiatřicetiletý vězeň Pavel Němeček, který v únoru za pomoci komplice Vojtěcha Janečka uprchl ze sokolovské polikliniky, kam byl převezen na vyšetření. Policie je dosud nevypátrala.

Kynšperská věznice má za sebou také skandál s alarmujícím počtem zabavených mobilních telefonů. Za první dva měsíce letošního roku jich bylo 22.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám