Hlavní obsah

Policisté už druhý den hledají devítiletého chlapce

– HAVLÍČKŮV BROD • Aktualizováno
Právo, Jiří Jíra

Asi 80 policistů a hasičů už druhý den pátrá v okolí Havlíčkova Brodu po devítiletém Jakubu Šimánkovi. V neděli odpoledne odešel z domu. Dosud nebyl nalezen. Hasiči nyní prohledávají rybníky v havlíčkobrodském parku Budoucnost.

Článek

Chlapec odešel z domu v neděli ve dvě hodiny odpoledne. Šel si hrát právě do parku. Matka se ho večer nejprve pokoušela najít sama, v půl desáté zavolala policii.

"Policisté jej hledali přes noc, použili i vrtulník s termovizí," řekl Právu mluvčí policie Bohuslav Rada.

Matka řekla, že chlapec byl bezproblémový, dobře se učil a neměl důvod utíkat z domova. Jeho rodiče spolu nežili, ale otec jej i matku pravidelně navštěvoval. Právu to řekl soused u ulice, kde rodina žije.

Podle něj mohl chlapec utéct, nešťastnou náhodou zemřít nebo jej mohl někdo unést a bude požadovat peníze. "Nic z toho se však zatím nepotvrdilo, nepodařilo se najít nic, co by některou z verzí upřednostňovalo," řekl mluvčí.

:. Hasiči po chlapci pátrají v rybnících v havlíčkobrodském parku.foto: Právo/Jiří Jíra

Rybníky v parku, kam si šel chlapec údajně hrát, prohledávají i speciálně vycvičení psi, kteří jsou schopni poznat utonulého až do hloubky dvanácti metrů. Jakub ale prý uměl dobře plavat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám