Hlavní obsah

Osmnáctiletý mladík zabil ze žárlivosti svého soka

Právo, ČTK, pko
BŘECLAV
Aktualizováno

V Lednici na Břeclavsku byl v noci na pátek zavražděn dvacetiletý mladík a zraněna jeho devatenáctiletá přítelkyně. Pár napadl nejspíš ze žárlivosti jiný mladík. Policisté nyní chlapce, kterému ještě nebylo 18 let, stíhají a navrhli jeho vzetí do vazby.

Osmnáctiletý mladík zabil ze žárlivosti svého sokaVideo: ČTK

 
Článek

Pobodaná dívka ještě podle informací Práva stačila zavolat policii. Hlídka po příjezdu na místo následně zavolala sanitku. Dívka poté policistům útočníka popsala a upřesnila i kde by ho strážci zákona mohli najít. „Přestože mladík z místa činu utekl, policistům se ho podařilo během chvilky dopadnou nedaleko jeho bydliště,“ upřesnila policejní mluvčí Jana Šípková.

Mladík údajně dvojici napadl v bytě. "Tímto způsobem nejspíš řešil osobní vztahy," řekla Šípková. Dvacetiletý muž byl po napadení na místě mrtev, jeho přítelkyně utrpěla vážné bodné a řezné rány. "Na místě jsme ji ošetřili a převezli do nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová. Záchranáři na místo vyjížděli po třetí hodině ranní.

Mladík, který se měl podle všeho činu dopustit, pocházel podle dostupných informací z obce Hlohovec. Právu to potvrdila starostka obce Jana Vlková. „Ano, byl od nás. Problémy s ním občas byly, ale rozhodně ne, že by někoho vraždil! Pochází ze slušné rodiny, je to pro nás šok, jsem zaskočeni, vždyť mu ještě ani nebylo osmnáct,“ řekla Vlková. Podle místních lidí byl chlapec emotivní. „Musel to být nějaký silný emoční zkrat,“ řekl jeden z místních.

Policisté případ vyšetřují jako vraždu. "Pachateli za tento trestný čin hrozí až patnáctiletý trest odnětí svobody. Pokud ho spáchá mladistvá osoba, platí poloviční trestní sazba," dodala Šípková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám