Hlavní obsah

Vyděrači hrozili muži polámáním rukou

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Nebezpečné vyděrače, kteří pod pohrůžkou lámání končetin vymámili z pětapadesátiletého muže patnáct tisíc korun za nikdy nedodaný stavební materiál, zatkla policie ve Frýdku-Místku. Informoval o tom policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie vyděrače zatkla. Ilustarční foto

Článek

Muž z Palkovic si před dvěma měsíci objednal přes inzertní noviny cihly na stavbu rodinného domu. „Ozval se mu jistý pan Zeman, který slíbil přivezení cihel až na jeho parcelu. V dohodnutý čas přijel, ale cihly nepřivezl. Tvrdil, že je dodá až po zaplacení,“ řekl mluvčí Žurovec. Stavebník ale nechtěl peníze jen tak předat, a tak se s dodavatelem dohodl, že si pro ně zajede.

„Nasedl s údajným panem Zemanem do jeho auta s tmavými skly, ve kterém seděli další dva muži. U nádraží ve Frýdku-Místku auto zastavilo a muži si řekli o peníze pod pohrůžkou polámaní rukou. Na to jim vydíraný muž vydal v obavě o svůj život 15 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Po vyděračích policie pátrala několik týdnů a dopadla je v minulých dnech. „Všichni tři pachatelé ve věku od 45 do 50 let jsou obviněni z vydírání, za které jim hrozí až osm let vězení. Jeden z nich je nebezpečný recidivista,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám