Hlavní obsah

Kurýr přepravní firmy zmizel i se 180 tisíci

Právo, pab
PLZEŇ
Aktualizováno

Policisté pátrají od středečního večera po čtyřiadvacetiletém zaměstnanci plzeňské pobočky přepravní firmy PPL CZ Milanu Vítkovi, který se nevrátil z cesty zpět do depa. O den později kriminalisté našli jeho firemní dodávku odstavenou v Dopravní ulici v Plzni asi dva kilometry od sídla pobočky.

Článek

Po kurýrovi, který má trvalé bydliště v Lounech, se slehla zem. Zmizel i s firemními penězi.

Po Vítkovi narozeném v roce 1984, trvale bytem Podbořanech, policisté vyhlásili celostátní pátrání. Ráno 30. 4. naložil zásilky, které měl rozvést, ale zpět do firmy se již nevrátil. Naposledy se majiteli firmy ohlásil téhož dne okolo 21:00 hodiny. Poté se již neozval.

Pohřešovaný je 167 až 173 centimetrů vysoký, hubené postavy. Má černé rovné krátké vlasy česané dozadu. Na sobě měl modré džínové kalhoty s pásky na stranách nohavic, světlemodrou vestu s nápisem PPL a mobilní telefon Sony Ericsson.

„Okamžitě po zjištění celé záležitosti jsme se obrátili na policii ČR, která případ v této chvíli vyšetřuje. Z těchto důvodů vám k němu zatím bohužel nemůžeme poskytnout jakékoliv další informace,“ řekl v tiskovém prohlášení za společnost PPL Lukáš Šafařík, ředitel závodu západní Čechy.

„U sebe měl částku 180 tisíc korun. Nalezené vozidlo mělo uzamčenou kabinu, ale otevřený nákladový prostor s přepravním artiklem, mezi kterým byly pohozené i klíče od vozu. Policisté při ohledání kabiny našli ještě firemní mobilní telefon,“ uvedla Ivana Telekešová z plzeňského policejního ředitelství. Původně policie uváděla částku 70 tisíc.

Podle ní zatím není zřejmě, co se vlastně stalo. „Kriminalisté na místě nenašli žádné stopy, který by nasvědčovaly tomu, že se stal řidič obětí násilného trestného činu,“ dodala Telekešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám