Hlavní obsah

Mladý muž z Dačicka se upálil při oslavě čarodějnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VESCE
Aktualizováno

Sedmadvacetiletý muž se ve středu v noci upálil při oslavě filipojakubské noci v obci Vesce u Dačic na Jindřichohradecku. Hořícího muže spatřili několik metrů od ohniště lidé, kteří na návsi slavili májku, a okamžitě ho začali hasit vlastním oblečením. Uhasili ho ještě před příjezdem hasičů, ale muž na následky popálenin třetího stupně na místě zemřel.

Článek

"V tuto chvíli nemáme žádné podrobnější informace, ale podle dosavadního vyšetřování spáchal muž sebevraždu," řekl ve čtvrtek Právu jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Tragédie se stala před 22:00, podle hasičů i lékaře byl z mužova oděvu byl cítit benzin, jímž se zřejmě polil a pak se zapálil.

"Svědci této události se zachovali velmi obětavě. Posléze v uhořelém muži poznali místního občana," uvedl mluvčí. Okolnosti případu objasní soudní pitva a další vyšetřování.

Noc nebyla pro hasiče klidná

Byl to nejvážnější případ filipojakubské noci, která byla pro jihočeské hasiče poměrně rušná. Vyjížděli k několika menším požárům, při nichž nebyl nikdo zraněn. Největší škodu natropil oheň v Javorníku na Prachaticku, kde asi hodinu po půlnoci vzplála zahradní kůlna a škoda byla vyčíslena na 100 000 korun. "Netroufám si ale tvrdit, že to souviselo s oslavou čarodějnic," řekl jihočeský operační důstojník Bedřich Vrkoč.

Na Jindřichohradecku hasiče zaměstnaly i další výjezdy, například v Buku hořela část lesa a v Bednárci vzplál strom při nenahlášeném pálení čarodějnic. Ráno zasahovali v Českých Velenicích, kam je zavolal místní obyvatel v obavě, že je májka naříznutá a hrozí, že spadne.

Reklama

Výběr článků

Načítám