Hlavní obsah

U zadržených Vietnamců našli celníci 50 kg marihuany

– ÚSTÍ NAD LABEM

Devítičlennou skupinu vietnamských pěstitelů a distributorů marihuany odhalili celníci v uplynulých dnech na severu Čech. U členů gangu našli 50 kilogramů marihuany a více než 3000 rostlin konopí. Vietnamci drogu vyváželi i do zahraničí, zejména do Nizozemí a Německa. Zadrženým hrozí až patnáctileté vězení.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Vietnamci drogu vyváželi i do zahraničí. Ilustrační foto.

Článek

Informaci o úspěšném zásahu ceníků potvrdil ve středu mluvčí ústeckého celního ředitelství Jiří Nejedlý. Kromě vývozu drogy skupina ze zahraničí dovážela do Česka technické zařízení, hnojiva a sazenice konopí.

Čtyři lidé organizovali výrobu a distribuci drogy, pět lidí přímo pěstovalo rostliny. Jsou obviněni z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což jim hrozí až 15 let vězení.

Ústečtí celníci pracovali na případu s krycím názvem Rákos spolu Národní protidrogovou centrálou a cizineckou policií od července loňského roku. Během posledních dvou měsíců byli na základě jejich informací zadrženi německými policisty tři kurýři, kteří vyvezli z těchto pěstíren celkem 127 kilogramů prvotřídní marihuany s vysokým obsahem THC.

Podle Nejedlého v závěrečné fázi protidrogové akce celníci provedli devět domovních prohlídek, při kterých odhalili osm pěstíren. Zadrželi i několik mobilních telefonů, větší množství peněz a automobily, které skupina používala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám