Hlavní obsah

Při krádeži bankomatu zbourali pekárnu, nezadržela je ani policejní střelba

PŘEROV

Scéna jako z akčního filmu se odehrála ve středu brzy ráno v Přerově - Předmostí. Neznámí zloději zde ze zdi místní pekárny vyrvali bankomat, naložili ho na vozík a začali ujíždět policistům. Přitom zbourali část objektu. Policisté po zlodějích také stříleli, pachatelům se přesto podařilo uprchnout. Bankomat policisté zajistili.

Foto: Bedřich Novotný, Právo

Vytržená zeď, v níž byl umístěn bankomat

Článek

Peněžní zařízení odtrhli ze zdi v noci pomocí ocelového lana a auta. Zbořili přitom celou zeď pekárny. Policisté při následné několikakilometrové honičce i čtyřikrát vystřelili, z toho dva výstřely mířily na vůz,“ řekla mluvčí přerovské policie Michaela Sedláčková.

V asi deset kilometrů vzdálených Nelešovicích bankomat prchajícím spadl z vozíku. Přístroj policisté zajistili, zlodějům se ale podařilo uprchnout.

foto: Právo/Bedřich Novotný

Pachatelé se k bankomatu vydali po druhé hodině ráno. "Poté, co jej vytrhli ze zdi, táhli jej za autem směrem na křižovatku na Rokytnici. Tam jej naložili na vozík a odbočili na Kokory," uvedla policejní mluvčí.

V té době je již pronásledovali policisté, kteří čtyřikrát vystřelili, dvakrát do vzduchu a dvakrát mířili na vůz. Pravděpodobně přitom zasáhli vozík. "Pachatelé poté odbočili na Nelešovice, kde jim bankomat spadl z vozíku a ujeli," doplnila Sedláčková.

Podle policistů se žádné peníze odcizit zřejmě nepodařilo. Po pachatelích, kteří prchali v tmavém autě zahraniční značky, policisté intenzivně pátrají. Případ kriminalisté vyšetřují pro podezření z krádeže a poškozování cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám