Hlavní obsah

Za znásilňování nezletilé dcery půjde na sedm let do vězení

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Sedmiletý pobyt za mřížemi. Takový verdikt vynesli v úterý soudci Krajského soudu v Plzni nad sedmačtyřicetiletým Aloisem Červeňákem z Horažďovic na Klatovsku. Donedávna nádražního dělníka soudci potrestali za trestné činy znásilnění, soulože mezi příbuznými a ohrožování mravní výchovy. Obětí jeho choutek přitom byla jeho vlastní nezletilá dcera.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Alois Červeňák na chodbě krajského soudu po vynesení rozsudku.

Článek

Soud jej podle žaloby uznal vinným, že nejméně od roku 2002 do loňského února v domku v Horažďovicích, kde bydlel s manželkou a šesti dětmi, dvakrát až třikrát týdně osahával a líbal svou nezletilou dceru. Když se bránila, mlátil ji a vyhrožoval bitím a vynucoval si na ní soulož.

Nakonec od něho manželka s nejmenšími dětmi loni odešla do azylového domu. Přestože Červeňák před soudem vše popíral, a tvrdil, že děvče ke všemu navedla jeho dnes už bývalá manželka, podle soudu byl stav prokázán takový, jaký byl popsán v žalobě.

„Stěžejním důkazem přitom byla výpověď poškozené dívky, která jak v přípravném řízení tak při hlavním líčení vypovídala k dané trestní věci velmi podrobně. Uvedla, že poprvé s ní otec souložil, když jí bylo asi devět let,“ řekl v odůvodnění rozsudku předseda senátu Tomáš Bouček.

Rozsudek zatím není pravomocný, neboť obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám