Hlavní obsah

Řidič, který srazil na přechodu školačku, se přihlásil policii

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Bezohledný řidič, který ve středu 23. dubna krátce před 14. hodinou v ústecké velmi frekventované ulici Velká Hradební srazil na přechodu pro chodce 10letou dívku a z místa nehody ujel, se o víkendu sám přihlásil policii.

Článek

Nehoda se udála před zraky strážníka městské policie, který zastavoval dopravu, aby chodci mohli přejít. Řidič, jehož černý automobil Chevrolet Captiva dívku odhodil dva metry stranou, sice dostal od policisty pokyn, aby zajel stranou a zastavil, ale zatímco strážník volal sanitku, viník střetu šlápl na plyn a ujel.

„Jde o 42letého muže z Ústí. Zavolal na linku 158 a byl spojen s dopravními policisty,“ řekl v pondělí Právu mluvčí ústecké policie Veronika Beranová. Podle ní je viník nehody podezřelý z trestného činu neposkytnutí pomoci. Za to mu hrozí až dva roky pobytu za mřížemi.

„Dívka nebyla naštěstí vážněji zraněna, bolely ji nohy a měla modřiny,“ řekl Právu zástupce ředitele městské policie Jan Novotný. „Strážník udělal všechno přesně podle předpisů,“ dodal Novotný.

Reklama

Výběr článků

Načítám