Hlavní obsah

Sanitce spěchající k fanouškovi Baníku prorazil Brňan kamenem čelní sklo

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Zatímco se policistům podařilo udržet ostravské fanoušky Baníku v pondělí v Brně na uzdě, museli vyšetřovat těžko uvěřitelný případ. Jeden Brňan hodil kamenem po sanitce, která spěchala k autobusu, kde se udělalo špatně jednomu z fanoušků. Kámen prorazil sklo vozu, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Článek

V pondělí večer přijali záchranáři v Brně zprávu od městské policie. V autobusu odvážejícím fanoušky Baníku Ostrava došlo k náhlé slabosti u jednoho z pasažérů. Na místo okamžitě vyjel lékařský tým.

„Sanitka jela k pacientovi se zapnutou světelnou a zvukovou signalizací. Když projížděla po ulici Divadelní, muž na ulici hodil po záchranářích předmět, kterým rozbil přední sklo sanitky,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Nikdo z posádky sanitního vozu naštěstí neutrpěl žádná zranění. K pacientovi vyjel ihned jiný tým, pacient byl ošetřen a převezen do zdravotnického zařízení. „Muž, který způsobil škodu na sanitním voze a ohrozil záchranáře, byl na místě zadržen policií, která případ šetří,“ doplnila mluvčí.

Sklo u vozu záchranářů rozbil kamenem osmačtyřicetiletý Brňan. „Zmatený muž nedokázal policistům vysvětlit, proč na auto zaútočil,“ řekl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám