Hlavní obsah

Podle kapitána potopené lodi nebylo možné srážce zabránit

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté a odborníci ze Státní plavební správy stále vyšetřují pondělní srážku pracovního remorkéru a výletní lodi v Praze na Vltavě. Policie zatím nikoho neobvinila. Srážku podle všeho způsobilo stavební plavidlo. Jeho kapitán policistům řekl, že stroj se stal po poruše neovladatelným.

Foto: Milan Malíček, Právo

Stavební člun po vytažení z Vltavy.

Článek

Podle policistů jela výletní loď proti proudu a zprava jí do plavební dráhy vjela menší loď. „Po střetu se remorkér potopil. Jeho vůdce uvedl, že měla loď technickou závadu. Vzniklá škoda zatím vyčíslena nebyla,“ řekl mluví pražské policie Tomáš Hulan.

"Okolnosti srážky stále vyšetřujeme. Přesnou příčinu zatím nelze určit, z vytažené lodi se nejdříve musí odčerpat voda. Pak ji důkladně prozkoumáme. Podle našich dosavadních informací narazila výletní loď přídí do boku pracovního plavidla,“ řekl Novinkám ředitel pražské pobočky Státní plavební správy Tomáš Häckl.

Stavební člun po vytažení z Vltavy.foto: Právo/Milan Malíček

Doplnil, že stavební stroj přejížděl řeku od jednoho břehu ke druhému. „Jakmile vůdce plavidla zpozoroval hrozící srážku, snažil se jí zabránit. Podle svých slov ale kvůli poruše nemohl nic dělat,“ doplnil ke kolizi na Vltavě Häckl.

Policisté už oba kapitány vyslechla. Odborníci plavební správy nyní musí prozkoumat obě poškozené lodi. Poslední srážka lodí v Praze na Vltavě se stala před měsícem. Malá loďka se tehdy srazila s tankovací lodí.

Na Vltavě se po srážce s lodí potopil člun. Zdroj: Stream.cz

Reklama

Související články

VIDEO: Potopený člun byl vytažen ze dna Vltavy

Pětitunový stavební člun, který se po srážce s výletní lodí potopil na dno Vltavy u Dvořákova nábřeží, se v pondělí v půl desáté večer podařilo hasičům...

Výběr článků

Načítám