Hlavní obsah

Turisté naivně odevzdali peněženku falešnému policistovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na důvěřivost hraničící s hloupostí doplatil v pátek odpoledne pár zahraničních turistů, který se procházel na pražském Alšově nábřeží. Manžele zastavil neznámý muž a představil se jako policista. Prokázal se jakýmsi průkazem bez obalu. Po 57letém muži a jeho stejně staré ženě požadoval předložení cestovních dokladů.

Článek

Když drzý pachatel zjistil, že turisté u sebe pasy nemají, požádal je, aby mu prokázali, zda mají dostatečnou finanční hotovost. Manželům zřejmě na muži ani jeho požadavku nepřipadalo nic divného, a tak mu bez námitek předložili peněženku.

Falešný policista peníze přepočítal, vložil zpět do peněženky a vrátil ji majitelům. Když si ale turisté po chvíli chtěli koupit něco k pití, zjistili, že jim chybí tři sta euro a pět tisíc korun. 

Oběťmi podobných podvodníků se během turistické sezóny každoročně stávají desítky důvěřivých návštěvníků České republiky.

Anketa

Nechali jste se na vašich cestách už někdy okrást vychytralým podvodníkem?
ano, naletěl/a jsem
38,7 %
ne, mě nikdo nepřelstí
61,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 75 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám