Hlavní obsah

Chlapec se popálil při výbuchu v hodině chemie

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ TĚŠÍN

Popáleniny druhého stupně na rukou, obličeji a na hrudníku utrpěl v pondělí v poledne při výuce chemie patnáctiletý žák Základní školy ve Slovenské ulici v Českém Těšíně.

Článek

Při chemickém pokusu chlapci pod rukama vybuchl 96procentní etanol. Na místo během několika minut dorazila sanitka a poté i vrtulník. „Pacient byl ošetřen, záchranáři popálenou oblast sterilně překryli a chladili. Podali také analgetika a léky tlumící vědomí.

Chlapec byl poté letecky transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Událost nyní vyšetřuje policie, která zkoumá případnou spoluodpovědnost pedagogického dozoru. „Policie v tuhle chvíli vyslýchá učitele a svědky, aby zjistila, co se vlastně v hodině stalo. Jde o poměrně komplikovaný případ, proto budeme moci konkrétnější informace sdělit až v úterý,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám