Hlavní obsah

Agresivní muž zlomil nohu přivolanému záchranáři

Novinky, pno
NYMBURK

Zraněním jednoho ze záchranářů skončil v noci na pondělí dramatický výjezd posádky středočeské záchranné služby do Kovanska na Nymbursku. Agresivní mladík zlomil jednomu ze záchranářů kotník. Oba muži skončili v nemocnici, zdravotník se musel podrobit operaci.

Článek

Rodina přivolala před pátou hodinou ráno záchranáře ke svému sedmnáctiletému synovi, který měl prodělat epileptický záchvat. Na místo vyrazila posádka s lékařem z Nymburku. Záchranáři na místě našli agresivního pacienta, který se nechtěl nechat ošetřit. Lékař měl podezření na otravu neznámou látkou.

"Jeli jsme na místo události s tím, že se jedná o první epileptický záchvat. Po příjezdu na místo jsme viděli rozbité dveře, rozbitý nábytek a vysypané sklo. Pacient klečel na zemi a do všeho mlátil, nemohli jsme se k němu přiblížit, odmítal ošetření,“ popsala událost zasahující zdravotní sestra.

Přivolaná dvojice policistek muže uklidnila, po čemž se k muži přiblížil lékař a řidič sanitky, aby mohl dostat léky.

Při dalším záchvatu způsobil muž řidiči zlomeninu nohy a na místo museli přijet další posádka záchranářů. „Zraněného kolegu se zlomeným kotníkem záchranáři transportovali na chirurgickou ambulanci v Nymburce, kde se musel podrobit operaci,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Agresivního muže se záchranářům a policistům podařilo nakonec zklidnit a ošetřit. Policejní vůz ho převezl do nymburské policie, kde skončil po vyšetření na jednotce intenzivní péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám