Hlavní obsah

Vlaky na hlavní trati mezi Prahou a Moravou přes dvě hodiny stály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na železniční trati u Uherska na Pardubicku v neděli před 20:00 rychlík srazil a usmrtil dosud neznámého člověka. Nehoda se stala na hlavní trati z Pardubic na Olomouc a úsek byl kvůli vyšetřování nehody půl třetí hodiny neprůjezdný.

Článek

Dá se očekávat, že spoje v obou směrech budou dál nabírat zpoždění. Dosud neznámou osobu srazil rychlík jedoucí z Luhačovic do Prahy.

"Stojíme u Uherska přes hodinu a půl. Už jsme měli být v Praze. Řekli nám, že to bude trvat ještě půl hodiny až hodinu," řekl Novinkám asi ve 21:30 jeden z cestujících.

Krátce po čtvrt na jedenáct se vlak konečně rozjel. "Jeli jsme asi dvě minuty krokem a pak se vlak znovu zastavil," dodal svědek. Souprava nakonec do Prahy dorazila s více než tříhodinovým zpožděním.

Provoz byl zastaven na obou kolejích a obnovení záleželo na délce vyšetřování nehody policií na místě neštěstí, řekl mluvčí Český drah Ondřej Kubala. Mrtvý prý zůstal po srážce napíchnutý na čelním háku lokomotivy.

Část vlaků České dráhy odváděly odklonem přes Hradec Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám