Hlavní obsah

Nehoda při natáčení filmu v Praze si vyžádala několik zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Na pražském Rohanském nábřeží u hotelu Hilton se v sobotu srazil autobus s několika vozidly při natáčení filmové scény. Nehoda, která zřejmě nebyla součástí scénáře, si vyžádala několik zraněných. Řekla to mluvčí pražské policie Eva Brožová. "Záchranná služba odvezla pět zraněných lidí," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Článek

Policejní tísňová linka přijala informace o nehodě krátce po poledni. "Vše se odehrálo na uzavřeném místě na Rohanském nábřeží, které si oficiální na víkend pronajal filmový štáb, který zde natáčel," uvedla Brožová. Dodala, že všechna poškozená vozidla patřila filmařům.

"Z místa musela být odkloněna doprava, obnovena bylo ve 14:15. Televizní štáb má místo pronajaté na celý víkend," řekla Novinkám Brožová. Podle ní se případem začnou zabývat kriminalisté kvůli podezření na trestný čin z nedbalosti. Scéna se natáčela k filmu G. I. Joe, který se v těchto dnech natáčí v Praze s českou topmodelkou Karolínou Kůrkovou v jedné z rolí.

Při nehodě bylo zraněno několik lidí. (Zdroj: Reprofoto ČT)

Kriminalisté se případem budou podle Brožové zabývat proto, že se nehoda stala na uzavřeném místě v situaci, kdy na něm neplatilo dopravní značení a běžné dopravní předpisy. Vyšetřovat by mohli ublížení na zdraví z nedbalosti, upřesnila mluvčí. Záležet bude na závažnosti poranění a délce léčby zraněných osob.

Při nehodě se srazila auta filmového štábu na silnici uzavřené pro běžný provoz. (Zdroj: Reprofoto ČT)

U nehody zasahovaly dvě sanitky pražské záchranné služby. "Na místě jsme ošetřili a poté převezli do zdravotnických zařízení pět pacientů. Utrpěli pohmožděniny. Byl tam úraz hlavy, úraz palce, naražená páteř. Lidé ale nebyli v ohrožení života," řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Filmový štáb měl při natáčení také vlastní záchrannou službu. Zajišťovala ji společnost Meditrans. Její pracovnice ale řekla, že se firma nebude k případu vůbec vyjadřovat. Záchranáři společnosti přepravili do nemocnice dva zraněné, jednoho těžce a jednoho lehce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám