Hlavní obsah

U Luhačovic našli lidskou kostru, může patřit hledané ženě

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Nález lidské kostry vzbudil v sobotu kolem poledne rozruch v Luhačovicích na Zlínsku. Lidské ostatky tam nalezl náhodný výletník v lesním porostu v místě zvaném Solné. Na místě se do práce pustily dvě desítky policistů, kriminalistických techniků i soudní lékařka. Kostra může patřit pohřešované ženě.

Článek

„Není vyloučeno, že může jít o pozůstatky ženy, kterou policisté v lesích kolem Luhačovic hledali již loni v létě a na podzim,“ nastínila mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Policisté nyní na místě decimetr po decimetru pročesávají terén v místě nálezu a okolí. V podobných případech se technici musí vyrovnat i s vlivy, které na tlejících ostatcích přes zimu zanechá například tání sněhu, či působení zvěře a hlodavců. Skelet tak nemusí být zcela pohromadě.

„Důležitá je každá maličkost, která by nás přiblížila k potvrzení identity nalezených ostatků. Bude provedena soudní pitva, která rovněž může přispět k identifikaci i k příčině úmrtí,“ doplnila Bartíková. Z místa nálezu budou policisté odebírat až třiceticentimetrovou vrstvu zeminy k podrobným expertízám.

U Luhačovic uspořádali rozsáhlou pátrací akci policisté vloni v polovině října. Hledali tehdy čtyřiatřicetiletou Alžbětu Vrbovou, maminku tehdy čtyřměsíčního miminka. Ta od rodiny odešla 25. srpna 2007 a od té doby ji nikdo nenašel.

„Od té doby jsme uspořádali řadu pátracích akcí, kontaktovali jsme lidi, u kterých by žena mohla být a prohledali jsme místa, která by mohla navštívit. Bohužel bezvýsledně,“ řekla Bartíková. Již na podzim policisté upozorňovali, že podle rodiny měla žena sklony k sebevraždě a měla užívat antidepresiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám