Hlavní obsah

VIDEO: V rámci monstrakce policie zadržela 12 kuplířů

– PRAHA
Právo, zr

Celkem 12 lidí zadrželi a následně obvinili policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) za organizování prostituce v Praze. Detektivové proti nim zasáhli předminulý pátek v rámci akce Mánes. V pátek mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták upřesnil, že do akce, která byla jedna z největších v dějinách útvaru, bylo nasazeno více jak 180 detektivů.

Článek

Gang kuplířů, jehož členové až na jednoho Čecha pocházeli ze zemí bývalého Sovětského svazu a v Česku pobývali legálně, podle Hantáka provozoval celkem tucet privátů. „Ženy přicházely ze zemí bývalého Sovětského svazu a v Praze byly ubytovány v soukromých bytech. Z toho, co vydělaly prostitucí, odváděly nezanedbatelnou část provozovatelům privátů,“ uvedl včera Hanták.

Policie nyní zjišťuje, zda dívky byly k prostituci nuceny. Skupinu, která si měla během několika let vydělat miliónové částky, vedli dva muži. V gangu jinak převažovaly ženy, policisté jich zatkli osm.

Všichni byli obviněni z trestného činu účasti na zločinném spolčení a kuplířství, šéfové gangu jsou navíc stíhaní i pro obchodování s lidmi. Proto jim hrozí až 15 let, ostatním 10 let vězení. Deset z nich skončilo ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám