Hlavní obsah

Zabavená Suzuki opilého motorkáře může propadnout státu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

První zabavenou motorkou v okrese Brno-venkov se mohou chlubit policisté z Moravských Bránic na Brněnsku. V úterý odpoledne totiž zastavili řidiče, který se obcí proháněl na svém silném silničním stroji. Policisté si divokého jezdce dobře pamatovali, před několika týdny jej totiž zastavili s dvěma promile alkoholu v krvi.

Článek

„Dvaatřicetiletý muž, který sesedl z motorky, nemohl policistům předložit řidičský průkaz, protože žádný nikdy neměl. Co však měl, byl alkohol v těle – přístroj vykázal hodnotu přesně tři promile,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Muž má přitom až do roku 2011 vysloven zákaz řízení. „Aby nemohl dál jezdit na motorce opilý, policisté mu ji se souhlasem státního zástupce odejmuli a zajistili za mřížemi obvodního oddělení. Tam bude čekat minimálně do rozhodnutí soudu, pokud nepropadne státu, protože se jedná o věc, která byla užita ke spáchání trestného činu,“ dodal mluvčí.

Za mřížemi skončil i motorkář, který je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky, řízení bez řidičského průkazu a maření úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až jeden rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám