Hlavní obsah

Požár ve firmě předsedy ČSSD na Vysočině napáchal škodu za 15 miliónů

Právo, jjí, pch
HAVLÍČKŮV BROD

Škodu za patnáct miliónů korun napáchal rozsáhlý noční požár, který zničil sklady firmy Apoly v Ronově nad Sázavou u Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Na místě zasahovalo dvanáct hasičských jednotek, z toho pět profesionálních, při požáru nebyl nikdo zraněn.

Článek

V areálu kartonážní firmy sídlící v areálu bývalých škrobáren začalo hořet večer kolem dvacáté hodiny. Boj hasičů s ohněm trval několik hodin, celou noc a ještě ráno zde pokračovaly dohašovací práce.

„Výrobnu se nám podařilo uchránit, ale sklady včetně zásob jsou zničené,“ uvedl ještě v noci jednatel společnosti Apoly Libor Joukl, který je zároveň krajským předsedou ČSSD na Vysočině.

Požárem byla zasažena střední část budovy ve tvaru písmene U, kde se nacházely sklady a výroba kartónů. Zde plameny poničily veškerý uskladněný materiál a střechu objektu. „V první fázi zásahu se hasiči snažili o zabránění rozšíření požáru na celý objekt, toto se jim podařilo a požár byl lokalizován v jedné třetině objektu,“ popsala zásah mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

S ohledem na politické aktivity jednatele společnosti Libora Joukla se objevily spekulace, zda požár v jeho firmě nebyl založen úmyslně. Kromě vyšetřovatele profesionálních hasičů se vyšetřováním okolností vzniku požáru začali zabývat i havlíčkobrodští policisté.

„Příčina požáru se nadále vyšetřuje,“ zopakovala ve středu dopoledne Petra Musilová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám