Hlavní obsah

Kulínský se ve středu dozví rozsudek

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Bývalý sbormistr dětského pěveckého tělesa Bambini di Praga Bohumil Kulínský se ve středu v Hradci Králové dozví svůj verdikt, který nad ním vynese senát hradeckého Krajského soudu. Světoznámý osmačtyřicetiletý dirigent čelí od listopadu roku 2004 obvinění z pohlavního zneužívání, ohrožování výchovy mládeže a útisku, za což mu hrozí až dvanáctiletý trest.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Bohumil Kulínský

Článek

Státní zástupce Jan Bohutínský je přesvědčen, že většinu z celkem 49 skutků se obžalovanému podařilo u soudu prokázat a minulý týden mu ve své závěrečné řeči navrhl 8,5 roku vězení. Obhájce Tomáš Sokol se naopak pokusil znevěrohodnit klíčová svědectví a požadoval pro svého klienta zproštění viny.

Kulínský po svém zatčení v listopadu 2004 strávil 219 dnů ve vazbě, z níž byl propuštěn začátkem července 2005. V konečné fázi byl obžalován ze 49 mravnostních deliktů, spáchaných v letech 1984 až 2004.

Senát hradeckého soudu pod vedením předsedkyně Anny Bímové projednával případy dvou dívek z Kulínského kauzy už v srpnu 2006 a květnu 2007. Dvakrát vynesl zprošťující verdikt, ale oba rozsudky zrušil Vrchní soud v Praze.

Ten také v červenci 2007 rozhodl, že všechny skutky je třeba sloučit do jednoho hlavního líčení a nařídil, aby kauzu dostali k projednání jiní soudci. Od loňského října se věcí zabývá senát, jemuž předsedá Miloslav Ježek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám