Hlavní obsah

Stařenky v Brně přepadávala i čtrnáctiletá dívka

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnským policistům se podařilo v uplynulých dnech odhalit gang mladých chlapců a dívek, kteří mají pravděpodobně na svědomí sérii loupežných přepadení starých žen v Brně. Za vším přitom stojí osmnáctiletý mladík a jeho komplici ve věku od čtrnácti do sedmnácti let. Skupina podle policistů provedla nejméně osm přepadení.

Článek

Čtveřice si poblíž zastávek hromadné dopravy vždy vytipovala oběť. Poté výrostci ženy sledovali až k jejich bydlišti. „Tam zaútočili. Ženu zpravidla nejstarší z party udeřil do hlavy, do zad, případně povalil na zem a následného šoku se snažil využít k odcizení osobních věcí,“ popsal brutalitu útočníků mluvčí policie Bohumil Malášek.

V řadě případů na bezmocné ženy na zemi dál útočili. Kromě stařenek gang jednou napadl i sedmadvacetiletou ženu u níž využili mírné opilosti. Průměrný věk zbývajících napadených žen je 71 roků.

„Ve všech případech pomáhala aktivně šéfovi bandy teprve sedmnáctiletá dívka a ani ne patnáctiletý hoch,“ uvedl mluvčí policistů s tím, že dvakrát se útoku zúčastnila i čtrnáctiletá dívka. Svou roli ale měla i ve zbylých případech. Hlídala, zda na místo někdo nepřichází, nebo držela dveře

Čtveřice od února do dubna loupila nejméně osmkrát, vždy byly napadené ženy zraněny. „Všichni podezřelí byli po posledním loupežném přepadení nedaleko místa činu zadrženi. Nejprve se své jednání snažili popírat. Následně se ke všem činům doznali,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám