Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče ostravské tramvaje z obecného ohrožení

– OSTRAVA • Aktualizováno
Právo, hon, kij

Čtyřiadvacetiletý řidič ostravské tramvaje, který předminulý pátek zavinil smrt tří lidí a zranění více než čtyř desítek cestujících, byl obviněn z trestného činu obecného ohrožení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Tramvaje na lince 5 už opět vozí cestující.

Článek

Informovala o tom severomoravská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že obviněn byl podle nejpřísnějšího odstavce příslušného paragrafu. „Zákon stanoví trestní sazbu v rozmezí 3 - 10 let trestu odnětí svobody,“ uvedla mluvčí.

Řidič v současné době leží na chirurgickém oddělení Městské nemocnice Ostrava. Podle mluvčí nemocnice Marie Dlabalové by mohl být propuštěn ve středu. „Dnes ještě musí absolvovat nějaké vyšetření. Pravděpodobně by mohl být propuštěn domů zítra,“ uvedla Dlabalová. „Chce se poradit se svým právníkem,“ doplnila mluvčí nemocnice.

Obviněný si podle policejní mluvčí již převzal rozhodnutí o zahájení trestného stíhání. „Policisté ve vyšetřování pokračují. K dnešnímu dni vyslechli již více než 50 osob a nadále zkoumají veškeré okolnosti střetu tramvají,“ dodala mluvčí.

Řidič již minulý týden přiznal, že chyboval. Podle svých slov zapomněl, že se mají tramvaje na jednokolejné trati křížit na výhybně ve Vřesině.

Na osudné trati z Ostravy-Poruby do Zátiší byl již provoz v pondělí obnoven. Drážní inspekce s obnovením provozu souhlasila. K novým bezpečnostním opatřením dopravního podniku měla pouze čtyři drobné technické připomínky, které podnik následně splnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám