Hlavní obsah

Zloděj ukradl z paneláků požární hadice

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Marně by obyvatelé sídliště pod Hůrkou v Klatovech hledali v případě požáru hadice a proudnice, kterými je vybaven každý vchod v panelovém domě. Kdosi totiž v jedenácti panelácích hadice s proudnicemi ukradl.

Foto: Marek Venuta

Sněhové vločky v prosluněném Znojmě působí poněkud komicky.

Článek

"Zloděj odplomboval požární skřínky a sebral osmnáct dvacetimetrových hadic a osm proudnic. Celkově způsobil škodu za 44 212 korun," řekl zástupce klatovského policejního ředitele Karel Fořt. "Tohle jsme tady ještě neměli," dodal.

Správce domů, kterým je klatovské stavební bytové družstvo mladých, musí nyní chybějících 320 metrů hadic a proudnic za desítky tisíc korun doplnit. "To si musel někdo vytipovat, protože zmizely úplně nové hadice, kterými jsme vybavovali domy v půlce loňského prosince výměnou za původní, které byly staré už třicet let a nevyhovovaly současným normám. Přišli jsme na to náhodou při preventivní kontrole," řekl technik SBDM v Klatovech Karel Pokštefl.

Zloděje zřejmě zlákaly hliníkové koncovky

Sám si nedokáže rozumně vysvětlit, k čemu mohou zloději hadice posloužit. "Na zahrádku k zalévání se nehodí, protože jsou velmi robustní. Možná se dají využít ke kalovým čerpadlům. Proč by ale takto zaměřený zloděj zase bral hadice po stovkách metrů? Přemýšlel jsem i o zloději barevných kovů, kterého mohly zlákat masivní hliníkové koncovky. To by je ale jednoduše odřízl a hadice nechal na místě," přemítal Pokštefl.

Policisté zatím po pachateli neúspěšně pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám