Hlavní obsah

Matka s dítětem se málem utopila pod jezem kvůli záchraně psa

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEROUN

Velké drama se šťastným koncem se odehrálo v pondělí odpoledne na řece Berounce v Berouně. Na místním jezu spadl do vody pes. Toho se snažila zachránit žena s jedenáctiletým chlapcem, oba přitom pod jez spadli také. Měli velké štěstí, z ledové řeky se jim podařilo dostat na břeh.

Článek

Na místo neštěstí v kempu U Jezu ihned vyrazili hasiči a záchranáři, kteří přijeli jako první. Zdravotníci po příjezdu nalezli ženu i chlapce na břehu, oběma se podařilo dostat na břeh.

„Jednatřicetiletá žena na chvíli zmizela pod jezem, ale naštěstí vyplavala. Pro jistotu ji naše posádka převezla do nemocnice v Berouně. Jedenáctiletý chlapec byl podchlazený. Toho záchranáři předali na dětském oddělení hořovické nemocnice,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Nina Šeblová.

Hasiči a záchranáři při zásahu v Berouně. Foto: HZS Středočeského kraje.

Hasiči měli událost nahlášenou jako tonutí dvou dětí a psa pod jezem. „Po příjezdu jsme zjistili, že žena i chlapec už jsou v péči záchranářů, ale ve vodě byl stále pes. Toho zachránil hasič, který pro něj ze břehu došel jištěn lanem ze břehu,“ řekl velitel berounské stanice hasičů Tomáš Hradil.

S oběma postiženými byl u jezu ještě malý chlapec, který dramatickou situaci sledoval. „Za svůj dramatický zážitek obdržel od hasičů plyšového maskota „dráčka Záchranáčka“ a i se zachráněným psem byl velitelským automobilem odvezen do péče babičky,“ doplnil Hradil.

Reklama

Výběr článků

Načítám