Hlavní obsah

Z Bakalovy vily zmizela podlaha za půl miliónu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MODRAVA

Podruhé během jednoho roku se o stavbu vily miliardáře Zdeňka Bakaly na šumavské Modravě zajímají policisté. Loni v červenci vyšetřovali pracovní úraz dělníka, který propadl podlážkou v lešení a spadl z pětimetrové výšky.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hrubá stavba Bakalova sídla byla hotová loni v létě

Článek

Tentokrát ale kriminalisté musejí řešit mnohem závažnější případ. Z objektu se totiž údajně ztratilo 150 metrů čtverečních podlahové krytiny z exotického dřeva za bezmála půlmiliónu korun.

Přišli na to dělníci, kteří měli podlahu v domě pokládat. „Vyšetřujeme to jako krádež. Na stavbě jsou ale taková bezpečnostní opatření, že je prakticky vyloučeno, aby tam někdo vlezl. Proto také prověřujeme možnost, že došlo k nějaké chybě v dodacích dokladech,“ řekl v pátek Právu šéf klatovské kriminálky Josef Toman. K odcizení mělo dojít mezi 19 a 25. březnem.

Vila za 150 miliónů

Stavba Bakalovy vily se pomalu finišuje. Dělníci se teď přesunuli do vnitřní části rozlehlé nemovitosti. Zkolaudována a dokončena měla být do konce loňského roku, což se nestihlo. Luxusní sídlo za přibližně 150 miliónů korun vyrostlo ve stráni nad známou Klostermannovou chatou.

Svým vzhledem připomíná atomový kryt. Rozlehlý objekt je z přední části prosklený a má rovnou střechu. Na druhou stranu je zasazený do svahu tak, aby co nejvíce splýval s krajinou Na stavbu se chodí dívat stále spousta zvědavců.

Ochranka je však drží od objektu v uctivé vzdálenosti. Na místě domu měla původně vyrůst gigantická rota pohraniční stráže. Po pádu komunistického režimu Bakala pozemek koupil, základy stavby zboural a začal stavět moderní dům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám