Hlavní obsah

Policie provedla rekonstrukci vraždy malého Honzíka Rokose

Právo, ČTK, rup
ÚSTÍ NAD LABEM

Kriminalisté policejní správy Severočeského kraje ve čtvrtek u Žďárku na Ústecku provedli rekonstrukci vraždy pětiletého Jana Rokose. Právu to potvrdila severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. „Šlo o běžný vyšetřovací úkon podle trestního řádu,“ dodala mluvčí.

Článek

Tělo malého Honzíka loni 28. prosince nalezli strážníci v kufru osobního auta v Českých Zlatnících na Mostecku. Z vraždy policie obvinila jeho matku, osmatřicetiletou Antonii Staškovou a jejího devětačtyřicetiletého přítele Pavla Grepla.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová ve čtvrtek uvedla, že na základě rekonstrukce se rozhodne, zda ještě bude potřeba ve vyšetřování nařídit nějaké úkony nebo ho již bude možné ukončit. Bližší informace podle ní zatím k případu nelze zveřejnit.

Podle některých informací dvojice chlapce zabila již loni 9. prosince dvěma ranami nožem na místě čtvrteční rekonstrukce, kde jej i zahrabala. Později ale tělo vykopali a vozili v kufru auta, kde ho nakonec objevili mostečtí strážníci.

V případě uznání viny hrozí Staškové a Greplovi, kteří jsou nyní ve vazbě, až doživotní trest vězení.

Antonie Stašková a zavražděný Honzík

Policisté začali po Janu Rokosovi pátrat loni 22. července na žádost jeho otce Romana Rokose poté, co syna matka unesla. Ten se domnívá, že pátrání po jeho synovi policisté zanedbali, na jejich postup si stěžoval. Vedení policie, které postup policistů prověřovalo, v březnu oznámilo, že žádné pochybení nezjistilo. Otec zavražděného chlapce tyto závěry označil za výsměch.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám