Hlavní obsah

Dvacetiletý mladík hrozil v Trutnově bombou

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Pouhou hodinu měli ve středu večer policisté v Trutnově, aby na tamním nádraží objevili uloženou bombu. Krátce před půl sedmou hodinou totiž oznámil mužský hlas na linku 158, že na hlavním vlakovém nádraží v Trutnově za šedesát minut vybuchne bomba.

Článek

"Ihned po oznámení vyjel na místo dostatečný počet policejních hlídek. Policisté budovu a její okolí zajistili z důvodu zachování bezpečnosti všech osob, které se na nádraží či v jeho okolí pohybovaly,“ uvedl mluvčí trutnovské policie s tím, že spolupracovali také se strážníky městské policie a trutnovskými hasiči.

"Nádražní prostory i okolí jsme důkladně prohledali, žádný podezřelý předmět ani zavazadlo jsme však na místě nenašli,“ dodal Ertner.

Policisté chytili dvacetiletého muže 

Nicméně úspěch policisté nakonec slavili. "Po necelé hodině intenzivního šetření byl zadržen mladý muž, který se ke svému nezodpovědnému protiprávnímu jednání po několika minutách přiznal. Ještě téhož dne večer bylo dvacetiletému mladíkovi policejním komisařem sděleno obvinění ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let,“ řekl policista a dodal, že mladík skončil v cele, kde nyní čeká na rozhodnutí, zda poputuje do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám