Hlavní obsah

Australský soud svěřil unesenou Terezu do konce května matce

Právo, Novinky, pno, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Australský soud ve čtvrtek rozhodl, že Terezka Vichnarová, kterou o Velikonocích unesl její otec Rodney Wiliam Cowie z Česka do Austrálie, zůstane zatím v péči matky. Otec dívky ji bude moci vídat asi třetinu času.

Článek

„Terezka zůstane v péči matky do 21. května, do té doby rozhodnutí platí,“ informoval zástupce Nicol Vichnarové Filip Santini.

Rozhodnutí zaručuje otci právo se s dítětem vídat a v péči o ně se s matkou střídat. O Terezku se může starat zhruba třetinu doby. Matka zůstává s dcerou v Austrálii, i přesto, že jí docházejí peníze. Kde žije, neupřesnila.

„Terezce se výrazně zlepšila nálada,“ dodal Santini s tím, že v Austrálii bude pokračovat ve školní docházce. Konečný verdikt v případu péče o Terezku padne na konci května.

Před únosem chtěl být otec původně s dítětem celý víkend a odjet s ním na výlet do Prahy. To ale matka nedovolila. Domluvili se, že dcerku přivede zpět týž den do 19 hodin. Když se do smluvené doby neozval, žena po něm začala pátrat.

Matka šestileté dívky přiletěla minulý týden do Austrálie. Snažila se tam spojit s právníky, znovu získat dceru zpět a odvézt ji do ČR. V zemi žena kontaktovala Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dítěte, který požádal o pomoc australský soud.

Reklama

Související články

Šestiletou Terezu odvezl otec do Austrálie

Šestiletá Charlie Tereza Vichnarová ze Žakavé na Plzeňsku je od pondělí v Austrálii, kam ji odvezl její otec, Novozélanďan Rodney Wiliam Cowie. Informovala...

Výběr článků

Načítám