Hlavní obsah

Bývalý policista Čermák: Kateřina Jacques je zlý a záludný člověk

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Za zlého a záludného člověka označil ve čtvrtek v on-line chatu Novinek bývalý policista Tomáš Čermák Kateřinu Jacques. O den dříve ho soud očistil od obvinění z trestných činů, kterých se měl dopustit při zákroku během prvomájové demonstrace v roce 2006. Řekl také, že další kroky zvažuje ve spolupráci s právníkem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Tomáš Čermák na on-line chatu

Článek

Po mediálně a politicky sledovaných událostech byl Čermák obviněn ze zneužití pravomoci veřejného činitele, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody.

"Politika a právo se nemají nikde a nikdy v lásce. A jak vyšlo a vychází na povrch, tato akce byla připravena, jistě si domyslíte kým. Že do toho byly jisté složky zapleteny, se zřejmě nikdy nedozvíme, ale to je jasné, když jsou tajné. Proti těmto postupům je jakýkoliv člověk velmi krátký a ani neví, že se stal účastníkem zpravodajských her," řekl ke svému případu Čermák.

Soud opakovaně prohlásil, že se žádného trestného činu nedopustil a jednal v souladu se zákonem. Prošetřování a soudy se táhly dva roky.

"Zda mě soud osvobodí tak to jsem opravdu nevěděl, ale pouze jsem doufal. Vzpoměl jsem si vždy před první a druhým stáním, že v padesátých a šedesátých letech minulého století byli naši lidé souzeni a odsouzeni za politické činny. A i když nic neudělali, tak dostávali doživotí a trest smrti. Musím říci, že obdivuji soudce, kteří mě soudili, a to včetně vyšetřující státní zástupkyně, za jejich osobní profesionální statečnost," uvedl Čermák.

Tomáš Čermák na on-line chatufoto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

K otázce, zda cítil od Strany zelených nějaký nátlak, uvedl: „To víte, jak by se asi jinak Strana zelených dostala do parlamentu a vlády.

Současně vyzdvihl podporu svých kolegů. „Se svými kolegy jsem ještě o výsledku soudu nehovořil. Ale v předešlém období mi většina fandila, a to i někteří velitelé, čemuž jsem se osobně divil, bylo to solidární“.

O Národní gardu se jen zajímal

V odpovědích Čermák popřel, že chtěl vstoupit do Národní gardy: "Do občanského sdružení Národní garda jsem vstoupit nechtěl a zatím o tom neuvažuji. Na podzim minulého roku jsem se jako občan pouze zajímal o tuto organizaci a její chod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám