Hlavní obsah

Po střetu s kamiónem zůstala z felicie jen hromada plechu

– OSTRAVA
Novinky, pno

Vážná dopravní nehoda se stala ve středu odpoledne u obce Velká Polom na Ostravsku. Na dopravní spojce mezi Ostravou a Opavou se střetla Škoda Felicie a prázdný litevský kamión. Po srážce byl vážně zraněn řidič osobního vozu, kamión skončil na boku v příkopu.

Článek

Hasiči a záchranáři nalezli po příjezdu zdemolovaný osobní automobil mimo silnici. „Z felicie, která měla doslova utrženou přední část i s motorem, museli hasiči opatrně vyprostit dvaatřicetiletého řidiče, který jel v autě sám,“ řekl mluvčí severomoravských hasičů Petr Kůdela.

Kamión skončil po srážce na boku v příkopu.

„Řidič osobního vozu utrpěl mnohočetná poranění v oblasti obličeje, dolní a horní končetiny, hrudníku a pánve. Postiženého ve vážném stavu záchranáři letecky transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě Porubě,“ doplnil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Po nehodě toho z osobního vozu moc nezůstalo.

Litevský řidič kamiónu vyvázl bez zranění, ale jeho nákladní vůz Iveco bez nákladu skončil v příkopu na boku. Hasiči jej s obtížemi vytahovali pomocí své techniky zpět na silnici a na kola.

Provoz musel být kvůli odstraňování nehody přerušen.

Hasiči si na pomoc přivolali také dva vyprošťovací speciály, kterým se po náročné akci podařilo dostat kamión zpět na kola na silnici. Příčiny nehody vyšetřují policisté.

Po nehodě toho z osobního vozu moc nezůstalo.

Všechna foto: HZS Moravskoslezského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám