Hlavní obsah

Za brutální útok na Roma padla obvinění

Novinky, Pavel Blažek
PRAHA

Policie po sedmiměsíčním pátrání ve čtvrtek zahájila trestní stíhání dvou pachatelů rasového útoku, který se stal letos v lednu v Mostě. Obvinění mladí muži napadli devětadvacetiletého Roma a způsobili mu četná bodná poranění hrudníku, břicha, pravé ruky, pravého stehna a pravého oka s trvalými následky.

Článek

"Pachateli jsou J.B., ročník 1982 a J.S., ročník 1985, oba s trvalým bydlištěm v Mostu. Byli obviněni z trestného činu ublížení na zdraví, výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Trestné činy spáchali ve spolupachatelství," sdělila Právu mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Trestní stíhání je vedeno proti oběma pachatelům na svobodě. Ze spáchání stejných trestných činů je podezřelý další mladík, který je v současné době mimo území České republiky.

Obvinění zapírají

Oba obvinění se k trestným činům nedoznali. "Usvědčily je výpovědi svědků z místa činu a domovní prohlídka v místě bydliště obou obviněných, kde byly nalezeny jednak CD s nahrávkou skupiny Hlas krve, plynová pistole a boxer. Domovní prohlídka potvrdila, že se jednalo o rasově motivovaný trestný čin," dodala mluvčí.

Anketa

Panuje mezi Čechy nenávist k etnickým menšinám?
ano
82,8 %
ne
17,2 %
Celkem hlasovalo 116 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám